user_mobilelogo

fodkamegy_hosszu01

A Fodor Kamaraegyüttes...

...a valóraváltott álmaink közül talán az, amelyikért a legtöbben irigyelnek minket. Joggal teszik. Az a tény, hogy a családunk 1998 óta hivatalosan is együtt zenélhet, nagyban hozzájárul az egyéb tevékenységek sikeréhez. A közös munka, és a közös zenei élmény erőt ad a villa karbantartásával, a programszervezéssel, és az estek lebonyolításával járó egyéb feladatokhoz is.

A kamaraegyüttes egyetlen posztja, amelyre nem tudunk a családból megfelelő jelöltet állítani, a cselló szólam. BelejMűködésünk első 15 évében Belej Ferenc volt az állandő csellistánk, akinek ezúton is hálásan köszönjük az együttműködést! Minthogy ő az elmúlt évben már nem vállalta a fellépéseket, két fiatal csellistával dolgoztunk a leggyakrabban, Veres Mertz Andreával, és Sisak Gergellyel. Valaha mindketten Belej Ferenctől tanultak csellózni, így talán nem furcsa, hogy az együttműködés velük is zökkenőmentes

Az együttes repertoárja folyamatosan bővül, magába foglal szinte mindent, ami vonós kvintettel előadható. Természetesen alkalmanként csatlakoznak hozzánk további vonósok, a barokk művek esetében csembaló, illetve fafúvósok és zongora is, ha a program megkívánja. Így kerülhetett sor Corelli Karácsonyi concertojának, Csajkovszkij Vonósszerenádjának, vagy Saint-Saëns Az állatok farsangja c. művének előadására is.

A koncertszerű fellépések mellett gyakran adunk háttérzenét is olyan események (fogadások, esküvők, díszvacsorák stb.) kísérőjeként, amelyek a klasszius zenével kiegészülve válnak igazán elegánssá, ünnepivé.A Fodor Kamaraegyüttes tagjai:

Fodor Péter – nagybőgő
Fodor Júlia – hegedű
FodorTamás – hegedű
Fodor Dániel – hegedű, brácsa
Sisak Gergely – cselló 

Az együttes első CD-je válogatás az általunk játszott művekből Purcelltől Weinerig. A felvételek a Vojnovich–Huszár villában készültek, az utómunkálatokat az Off BEAT hangstúdió végezte.


A CD műsora:
H. Purcell: Abdelazer suite

1. Overture
2. Rondeau
3. Air
4. Air
5. Minuet
6. Air
7. Jig
8. Hornpipe
9. Air

J. Haydn: Trio G-Dur

1. Allegro
2. Menuett
3. Presto
W. A. Mozart:
Divertimento B-Dur

1. Andante
2. Allegro di molto
3. Allegro assai

Weiner Leó: 1. Divertimento

1. Jó alapos csárdás
2. Rókatánc
3. Marosszéki keringős
4. Verbunkos
5. Csürdöngölő