user_mobilelogo

A 2018-19-es évad az új sorozatok évada is a Vojnovich-Huszár Villában. Ezek egyike a VHV Jazz Szalon olyan produkciókat kínál az érdelkődőknek, amelyek a helyi adottságoknak megfelelő hangerővel is élvezhetőek, és a hely szelleméhez méltó finom mívű produkciók. Korábbi próbálkozásaink egyértelmű sikert arattak a hallgatóság körében, reméljük, hogy a sorozat új érdeklődőket is vonz majd a Villa törzsközönségébe.

Mint mindig, most is arra törekszünk, hogy vendégeinknek egyedi, és mégis otthonos körülményeket biztosítsunk. Ennek érdekében ezek a koncertek lazább, kávéházasabb hangulatúak lesznek. ahol a villa kiváló borait és a melléjük kínált borkorcsolyákat a zenehallgatás részeként évezhetik. Éppúgy, mintha otthon a saját nappalijukban, a kanapén,vagy a fotelban ülnének, csak éppen az élő zene semmivel össze nem hasonlítható élményével megkoronázva.

A Jazz nem könnyűzene. Sajnos a mai napig sokan így emlegetik, pedig erre semmilyen szempontból nem szolgál rá. A XX. század elején még tánczeneként ismerték és szerették - első sorban Amerikában, ahol talán a legfontosabb gyökerekkel rendelkezik. Azt azonban mindenki tudja, hogy tánczenét Mozart is írt, és az attól még nem volt "könnyű"... A jazz ma már a "komoly" zenészek által is elismert és megbecsült műfaj, melyben az improvizáció egyedülálló módon nagy teret kap. 

Az első alkalom rögtön különleges lesz. A Fine Handmade Jazz Trió ugyanis családi produkció, amire szintén nagy hangsúlyt fektetünk ebben az évadban. Éles Gábor, aki a nevével fémjelzett trió élén Tóth Vera közreműködésével készített CD lemezt 2014-ben, ezúttal fiával, Mátéval, és  Czakó Péter nagybőgőssel játszik igazi jazz örökzöldeket.