user_mobilelogo

Lázár Csaba (Kazinczy -díjas) Ady-estje
2019. november 21. csütörtök 19:30

Ady plakat jpeg

 

Közreműködik: Négyessy Katalin - cselló

Az est fogadással zárul.

Jegyár: 2.500 Ft

Jegyrendelés: 362-1606, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos, vagy e-mail jegyrendelés esetén a jegy árából 20% kedvezményt biztosítunk!

Lázár Csaba színművészként és rendezőként is a rőgtőn az első évadban mutatkozott be a villa közönségének. Herczeg Ferenc Kék róká-ját adrták elő fiatal kollégáival, többek között Kernács Péterrel és Sudár Annamáriával. A későbbi évek során "Üres a híd" címmel megjelent, Arany János balladáit tartalmazó CD lemnezének anyagát is nagy sikerrel mutatta be nálunk. Új estjével kapcsoltban a következő gondolatokat osztotta meg velünk: 

"Ady Endre a magyar irodalom ikonikus alakja, így vall saját küldetéséről: „Elmondhatom ma már: a mai magyarság, kultúr-magyarság lelkiismeretének hiszem magam, ez a lelkiismeret pedig nem lehet mindig tiszta.” Összeállításomban a családtagokkal és bizalmas barátokkal folytatott levelezései és emblematikus versei segítségével suhanunk át életén, az ifjúkortól az utolsó napokig. A vallomásokat Négyessy Katalin érzékeny csellójátékával tesszük átélhetőbbé. 
A Vojnovich-Huszár Villával éppen 20 éve dolgoztunk együtt először. Ide mindig úgy jövök, ha van mondanivalóm, mintha haza jönnék."

Ezen az esten - legalább 2.500 Ft-os támogatás esetén - megahjándékozzuk önt egy 2020-as falinaptárral, amelyet Ligeti Zsuzsa grafikusművész rajzai díszítenek. A naptár a  művfész felajánlása az egyesület támogatására.