user_mobilelogo

2020. február 15. szombat 19:30

Kontra Zoli001

Vetítéssel egybekötött előadás a némafilmek "hangjáról"

Kontra Zoltán estje

Az est fogadással zárul.

Belőpjegy: 5.000 Ft

Jegyrendelés: 3621606, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A telefonon vagy e-mailben megrendelt, és a helyszínen megvásárolt jegyek árából 20% kedvezményt biztosítunk.

A huszadik század első felében az élő zene hatalmas népszerűségnek örvendett, nem utolsó sorban azért, mert nem volt más. Az emberek nagy többsége kizárólag élő zenei produkciókat hallgatott, például a moziban is. A filmezés hőskorában, amikor hangot még nem rögzítettek a kép mellé, nagy tudású zenészek foglalkoztak azzal, hogy a film hangulatát, mondanivalóját zeneileg megerősítsék. A mozizongorista a film lelkét adta. Az ő szólama nem volt megírva, minden hang ott helyben született. Így a hangszeren való biztos játék mellett lényeges volt a játékos alkotó fantáziája, humorérzéke, s nem utolsó sorban rögtönző képessége. A technika fejlődésével és a hangosfilmek létrejöttével megszűnt ez az izgalmas szakma, de vannak még, akik értenek hozzá.

Kontra Zoltán a Budapest Ragtime Band alapító tagja, zenei pályafutása során az operától a szalonzenén át a jazz-ig az összes műfajban bizonyította tehetségét és improvizációs képességeit. Vetítéssel egybekötött előadása egy letűnt korba kalauzolja a hallgatót.