user_mobilelogo

A Vojnovich-Huszár Villában eddig is rendszeresen előfordultak családdi produkciók, hiszen a házgazda Fodor Kamaraegyüttes nagyrészt a Fodor család tagjaiból áll, de természetesen ezen kívül is nemegyszer bemutattunk már olyan produkciókat, melyek rokonok, házaspárok közös munkájából születtek. Sokan mondják, hogy milyen jó lehete, ha egy család így együtt tud működni, a közös munka és a közös cél még jobban összekovácsol... Mi ezt csak megerősíteni tudjuk, és szeretnénk további példákat is felmutatni. 

A családi együttes sohasem egy "supergroup", nem a perfekcionizmus a mozgatórugója, hiszen a legtöbb esetben bármelyik tag helyett lehetne "jobbat" szerződtetni. A szituáció bizonyos szempontból hasonlítható egy jó házassághoz is. Nem azért ragaszkodunk egymáshoz, mert nincs jobb, hanem mert együtt akarjuk létrehozni azt, amit csak mi, és csak így együtt tudunk létrehozni.

testi-lelki közös gyökerek sok tekintetben (pl. a kommunikáció, vagy a közös gondolkodás területén) sokat segíthetnek, de tisztában kell lenni vele, hogy ugyanakkor hátulütői is lehetnek annak, ha "túl sokat tudunk egymásrról"... Ennek ellenére kijelenthetjük, hogy ha önzetlenül, és tényleg a közös célért áldozatokat hozva dolgozunk együtt, a családi közeg jóval több pozitívumot ad hozzá a végeredményhez, mint amennyi veszélyt rejt.

A sorozat első estje november 9-én pénteken a Schweigert - Ábrahám zenészházaspár közös koncertje, illetve közös együttesük, az Ábrahám Consort fellépése. Túl azon, hogy a szólista és a hangzás alapját bitosító basszista házastársak, további "családi" vonása a produkciónak az a tény, hogy a hegedű szólamokat Ábrahám Márta zeneakadémiai tanítványai játsszák, akik ha nem is vér szerint, de az előadóművészet szintjén kicsit mégis az ő gyermekei, így az együttesben is szellemi, művészi családtagokként vannak jelen. Műsorukon érdekességként egy romantikus mű, Weber Bűvös vadász - nyitánya is elhangzik kamarazenekari átiratban, de alapvetően barokk műsort hallhatunk tőlük: Vivaldi, Bach, és Purcell műveit.