Jokesz Balázs

                 és Varga Zsuzsanna

1995 óta élünk a kerületben, de a Villáról csak 2015-ben hallottunk először, amikor ellátogattunk a Hegedűs-házaspár koncertjére. Nagyon megfogott bennünket a Villa légköre és a régi Bechstein zongora hangja, így a karácsonyi hangversenyen is részt vettünk. Alig fértünk be, annyian voltunk. Csodálatos élmény volt, nagyon tetszett a Fodor család vendégszeretete és az, hogy a koncert után ki lehet próbálni a hangszereket és beszélgethetünk a művészekkel, illetve a többi vendéggel. A Villában nem csak a zenét hallgathatjuk, hanem érdekes információkhoz is juthatunk az elhangzott darabokról és alkotóikról. Sokszor olyan művek csendülnek fel, ami máshol nem vagy nem ilyen hangszerelésben hallható.

2016 óta az estek többségén ott vagyunk és támogatjuk is a Villában folyó kulturális tevékenységet, hiszen támogatók nélkül nem lehetne ilyen színvonalas programokat szervezni. 2017-ben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az Egyesület a tagjai közé választott. Időközben elvállaltuk a titkári és a pénzügyi feladatok intézését, ezzel segítve az Egyesület működését.

Szívügyünk a Villában található zongora sorsa, így örömmel vállaltunk szerepet a hangszer javítását célzó projektben, amelynek első fázisa, hála a bőkezű támogatóknak, már meg is valósult.

Magunkról még annyit, hogy mindketten multinacionális cégnél dolgozunk középvezetői, illetve szakértői munkakörben.

Jokesz Balázs és Varga Zsuzsanna

X
X