2022.05.21. A Vojnovich Trió hangversenye

A Vojnovich-Huszár Villában a 46. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében rendezett hangversenyen a hallgatóság sokáig nem felejthető élményben részesült. A Vojnovich Trió – Hegedűs Katalin (zongora), Fodor Tamás (hegedű) és Sisak Gergely (gordonka) – két mesterművet adott elő csodás módon. A két mestermű Beethoven B-dúr triója (op. 97) és Schubert B-dúr triója (D 898) volt. Külön köszönet a Triónak, hogy ezeket a ritkán hallható műveket megszólaltatta. A hallgatóság szinte itta a kézzel fogható közelségből áradó zenét.

Fodor Péter rövid bevezetőjében elmondta a hallgatóság tetszényilvánítása kötepette, hogy a Trió Hegedüs Katika ötlete nyomán jött létre és hogy ennek az előadásnak is ő volt a fő szervezője.

A két mű előadása közötti szünetben a hallgatóság kisétált a gyönyörű kertbe és élvezte a kellemes estét. Érdekes módodn ezen az előadáson sokan voltak olyanok, akik most fordultak meg először a Villában. Számukra a hangverseny után a háziasszony, Fodor Péterné Julika tartott ismertetőt a villa történetéről.

A hanverseny után a vendégeket a Fodor család néhány pohár borral örvendeztette meg.

X
X