2022.06.21. Micheller Myrtill és a SWINGUISTIQUE eggyüttes koncertje

A koncerten valamennyiünk nagy örömére a francia „manouch swing” – vagy más ismert nevén a „Gypsy jazz” – muzsikával ismerkedhettünk meg a méltán híres Micheller Myrtill és a SWINGUISTIQUE együttes igazán remek és feledhetetlen előadásában. Műsoruk átfogó keresztmetszetet nyújtott a jazz eme formájáról, csodálatos ritmusairól és a jazz minden változatát jellemző variációkról, amik megnyilvánultak az énekhangban és a kísérő zenében egyaránt. A hangszereken előadott szólókra szinte minden idegszálunk vibrált.

Az együttes összetétele:

Micheller Myrtill – ének
Pintér Tibor – gitár
Szabó Illés .- gitár
Sárkány Sándor – nagybőgő
Hidász Tamás – dob

Műsorukban erre a zenei formára általuk átírt közismert és kedvelt magyar számok is szerepeltek. Ilyen volt például a Breitner János-Szenes Iván kettőstől származó „Mindenkit elfelednek egyszer”, vagy az osztrák Raymond Fred-től származó közkedvelt dal, a „Minden elmúlik egyszer”. Ezek a dalok és a műsorban szereplő más, nem magyar de közismert és kedvelt régebbi dalok a 7 évestől a 95 évesig terjedő korú hallgatóság korban „felső” felében biztosan, de úgy tűnt a fiatalabbakban is, nosztalgikus hangulatot váltott ki és együtt énekelték-dúdolták a dalok refrénjeit Myrtill-lel, aki irigylésre méltó közvetlen módon tudott kapcsolatot teremteni a közönségével.

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez az új, a Vojnovich-Huszár Villa műsorában megjelenő zenei forma nagy sikert aratott és remélhetőleg megjelenik majd a jövőben is. Méltó szabadtéri évadnyitó koncert volt a villa kertjében, amit az időjárás is támogatott. A koncert vége felé jelentkező lehűlést a nosztalgikus hangulat teljesen elfeledtette.

X
X