2022.09.11. Határtalan népzene. A Poros zenekar estje

A „Poros” zenekar előadás sorozatát a járvány egy évre megtörte és 2020 szeptembere után most végre ismét hallhattuk a zenéjüket és csatlakozhattunk a gyimesi lánctáncokba a hangverseny után tartott táncházban. Az esővel fenyegető időjárás végül megkegyelmezett és szabad téren élvezhettük a remek ritmusú mezőségi népzene számokat, gyorsakat és lassúakat egyránt. A vendégként fellépő Fekete Bori éneke tökéletesen egybeolvadt a zeneker zenéjével és a szólóban előadott népdalai külön élményt jelentettek. De ő nem csak énekelt, hanem megénekeltette a hallgatóságot, akik lelkesen kapcsolódtak a közös éneklésbe.

Az előadás befejezése után lenn a kertben a házigazda Fodor család egy pohár borral kínálta meg vendégeit, akik kezükben a pohár borral köyzöntötték a Poros zenekar tagjait. És ezt a már hagyományossá váló táncház követte. Szinte mindenki csatlakozott a lánctácos körhöz, bár ahogy az idő múlott és a tánc tempója nőtt illetve a lépések bonyolultabbá lettek, sokan váltak ki és váltak nézőkké.

A zenekar tagjai:

Porteleki László „Poros” hegedű
Porteleki Áron brácsa, ütőgardon
Fekete Antal „Puma” brácsa
Szabó Csobán Gergő bőgő

Közreműködött:

Fekete Bori ének
tánctanítás: Helbich Anna / gyimesi lánctáncok

Az előadást a Buatétényi Polgári Kör szervezte. Tóth Melinda a Polgári Kör elnöke bevezető szavaiban elmondta, hogy az ez hangverseny az ez évi Szent Mihály napok megnyitó előadása és tájékoztatást adott a rendezvény sorozat többi előadásáról. 

X
X