2022.12.04. Nádasdy-A képzelet szárnyán könyvbemutató est

Találkozások – A képzelet szárnyán

Gróf Nádasdy Borbála a neve napján mutatta be legújabb, immár hetedik, A képzelet szárnyán című könyvét a Vojnovich-Huszár Villában.

„Fodor Tamás meghívására jöttem el ide, ahol mindig otthon érzem magam a házigazdák és a vendégek szeretetétől övezve. Tamás a feleségével, Erikával együtt látogatott meg Veszprémben, és személyesen kért fel erre a könyvbemutatóra. Augusztusban már Szűcs Nelli színművésznővel ültek közösen mencshelyi kertemben, hogy egyeztessük a mai programot. És ma itt vagyunk, még ha a találkozás Tamással már csak a képzelet szárnyán, a megtartó és el nem feledhető közös emlékek, a hozzá kapcsoló szeretet mentén jött is létre. Hiszem azonban, hogy a folytatás sem lehet Nélküle, a családja, a gyermekei viszik tovább az Ő álmát. Én nagyon megköszönöm, hogy ennek részese lehetek.”

Az írónő szavai után Szűcs Nelli részleteket olvasott fel a négy Nádasdy-fiú emlékének szentelt, valamint Borbála asszony hétköznapi élményeiből, emberi történeteiből, személyes gondolataiból született írásaiból álló könyvből. Közben Szűcs Nelli Herédi Zsombor közreműködésével korabeli slágereket, nótákat énekelt, mint például a Kék nefelejcs, a Honvágy, illetve a nagy sikerű J’attendrai kezdetű francia sanzont.

X
X