2022.12.17. A Fodor kamaraegyüttes karácsonyi koncertje

December 17-én este a Fodor Kamaraegyüttes Karácsonyi Hangversenyét hallgathatták vendégeink.

Az esten elhangzó művek – melyek az együttes tagjain kívül budapesti és szombathelyi muzsikus kollégák és barátok közreműködésével hangoztak el – igazán tartalmas műsort alkottak:

Bach d-moll kettősversenyét ezúttal Fodor Péterné, Julika és Fodor Dániel szólójátékával élvezhettük, a zenekari kíséretet pedig Kertész Ágnes (1. hegedű), Gózon Kinga (2. hegedű), Némethi Szilvia (brácsa), Bak Orsolya (csembaló), Kóta Donát (cselló, Szombathely) és Fodor Péter (nagybőgő) biztosították.

Bach h-moll szvitjének fuvola szólóját Joó Nikoletta (Szombathely), a Savaria Szimfonikus Zenekar első fuvolistája játszotta, akinek áttetsző, virtuóz játékmódja elvarázsolta hallgatóit. A zenekar ebben a darabban szólalt meg a legkisebb apparátussal, a Fodor család négy tagja Némethi Szilviával és Kóta Donáttal egészült ki.

Corelli Karácsonyi Concerto-jához újra csatlakozott Kertész Ágnes és Gózon Kinga, a cselló szólamot ezúttal Sisak Gergely, a Fodor Kamaraegyüttes állandó csellístája vette át.

Az együttes számára különös súlyt kapott ez az előadás, hiszen vezetője, Fodor Tamás elvesztése után első ízben lépett a közönség elé. A koncert sikerének – az intenzív felkészülésen túl – a család egymásra hangoltsága és közös zenei nyelvezete volt a záloga, mely a vendégzenészek nagy létszáma ellenére is áthatotta az egész zenekart.

X
X