2023.02.18-Hegedűs Katalin és barátai – Hangversenysorozat FODOR TAMÁS EMLÉKÉRE ÉS CSALÁDJA TÁMOGATÁSÁRA – 2. hangverseny

Hegedűs Katalin szervezésében február 18-án, szombaton este megvolt a FODOR TAMÁS emlékére és családja támogatására létrehozott hangversenysorozat második koncertje a Vojnovich-Huszár Villában. A Duo con Spirito hangversenye Fodor Tamás két kiemelten kedves szerzőjétől: Bachtól és Brahmstól is szerepeltek darabok.

„Fodor Tamás, drága barátunk és kamarapartnerünk hirtelen halála mélyen megrendített minket. Visszaemlékezünk mindig szeretetteli, kedves és békét sugárzó személyiségére, a számunkra is példaadó hite megélésére és nem utolsósorban az együttmuzsikálás felejthetetlen alkalmaira. Mély lelki közelséget éltünk és élünk meg Vele és szeretett feleségével, Erikával, mely az évtizedek múlásával csak erősödött. Most nem találkozhatunk többé e földi életben, de lelkünkben Tamás tovább él, hisz “a szeretet nem szűnik meg soha”! (1Kor 13,8). E tovább élő kapcsolatnak szeretnénk jelét adni ezzel a koncerttel is, mellyel reméljük, hogy Tamás családjának anyagi támogatásához is hozzájárulhatunk.” (Hegedűs Katica)

Az est fellépői: 

Hegedűs Katalin – zongora, Fülöp Levente – brácsa, Nagy Bernadett – mezzoszoprán, Mészáros Péter – tenor

Műsor:

Bach: D-dúr gambaszonáta, BWV 1028

Schumann: Frauenliebe und Leben (Asszonyszerelem, asszonysors) – dalciklus Chamisso verseire, op. 42

Schumann: Dichterliebe (A költő szerelme) – dalciklus Heine verseire, op. 48 – részletek

Schubert: Licht und Liebe (Fény és szerelem) – duett, D. 352

Brahms: Brácsadalok, op. 91

X
X