Purcell: Dido és Aeneas. Opera (koncertszerű előadásban)

a Magyar Rádió Gyermekkórusa és gyermekszólistái előadásában

Szereplők és közreműködők

Dido: Pasztircsák Polina

Aeneas: Kósa Lőrinc

Belinda: Szili Gabriella

Varázslónő: Bakos Kornélia

Közreműkodik a Fodor Kamaraegyüttes

Karmester: Dinyés Soma

Harmadszor hangzott el a Vojnovich-Huszár Villa kertjében Henry Purcell operája, a Dido és Aeneas. Először 2003-ban Csányi Tamás vezényletével Megyesi-Schwartz Lúciával a címszerepben a Fodor Kamaraegyüttes előadásában, másodszor pedig 2013- ban a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zenekarának tolmácsolásában Dinyés Soma irányításával.

A mostani csodálatos előadás igazi különlegesség volt, hiszen a kórustételeket és több szóló szerepet a Dinyés Soma által vezetett Magyar Rádió Gyermekkórusa és gyermekszólistái énekelték, ami egészen különös színt adott az előadásnak. És különleges volt azért is, mert a címszerepet, Dido szerepét, Pasztircsák Polina szoprán énekesnő énekelte, aki rendszeres szereplője a Magyar Állami Operaháznak valamint állandó fellépője különböző külföldi operaházaknak és fesztiváloknak. A hangszeres szólamokat ez esetben is a Fodor Kamaraegyüttes szólaltatta meg.

Nagy örömöt jelentett mindenki számásra, hogy a hallgatóságban ott láthattuk Vásáry Tamást.

Bár a látszat alapján könnyen gondolhatnánk, hogy szándékos időzítésnek köszönhető a mű tízévenkénti megszólalása, valójában mindegyik alkalom egymástól függetlenül, éppen aktuális kezdeményezések és lehetőségek mentén valósult meg. Látva ezt a spontán létrejött periodikusságot, bizakodva tekintünk a jövőbe…

X
X