A Fodor család

A Fodor család

A Fodor család a hetvenes évek közepén költözött Budatéténybe. Fodor Péter családfő a Nemzeti Filharmonikusok nagybőgőseként, felesége, Júlia asszony pedig a kerületi zeneiskola, később a Bartók Béla zeneművészeti szakiskola hegedűtanáraként aktív éveit is a művészeteknek szentelte. Mindhárom fiuk zenei pályán indult el. Közülük Tamás és Dániel a mai napig aktívan zenél, a harmadik, Péter a Zeneakadémia elvégzése után a szerzetesi életformát választotta, 24 éve egy szlovéniai kolostorban él.

A nyolcvanas évek végén jutott a Fodor család birtokába a régi budatétényi villa. Zenész család lévén úgy döntöttek, hogy a váratlan örökséget kulturális célokra használják. A Vojnovich-Huszár Villát, mely a korábbi tulajdonosokról kapta a nevét, az elmúlt bő húsz év során a kerület és a főváros zene- és irodalomkedvelő közönsége egy különleges, exkluzív, mégis bensőséges hangulatú kulturális helyszínként ismerhette meg. Az évi 15-20 est – első sorban kamarazenei és irodalmi műsorok valamint szabadtéri színházi előadások és koncertek – különleges hangulatát a magas művészi színvonal mellett a családias légkör, valamint a gyönyörű, majd száz éves bútorokból, és a villához tartozó parkból áradó polgári miliő biztosítja.

Az estek végén a házigazdák mindenkit megkínálnak egy-két finom falattal, pohár borral vagy házi bodzával. Az ilyenkor az asztalra kerülő mini-szendvicseket és süteményeket is a család készíti, éppúgy, mintha a barátaikat látnák vendégül. Ezek a kis fogadások mind a hallgatóság, mind a fellépők számára a magyarországi koncertéletben egyedülálló módon lehetőséget kínálnak a művészi élmények elmélyítésére, és a közönségből közösséget formáló beszélgetésekre.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

  Telefon

  +36 1 362 1606

  +36 70 945 7674

  Fax: +36 1 362 0864

  Helyszín

  Művelődés u. 37/a 

  1223 Budapest

  X
  X