Az egyesület céljai

Célok

A Vojnovich-Huszár Villa Kulturális Közhasznú Egyesület 2005-ben jött létre a Villában folyó kulturális tevékenység segítésére.

A Vojnovich-Huszár Villa szalonja és kertje kiválóan alkalmas kamarazenei produkciók helyszínének. A Villában a kamarazenélést még a 30-as években az akkori tulajdonos, dr.  Huszár Géza matematika professzor és fia, ifj. Huszár Géza zongoraművész kezdte. A Villát megöröklő Fodor család ezt a hagyományt elevenítette fel, mely egyedi színfoltja lett Dél-Budának. A tulajdonos zenész család remek kapcsolatai lehetővé teszik az igényes komolyzenei estek megrendezését.

A Villában 1998 óta szervezett a Fodor család zenei és irodalmi esteket, de a szervező munka lassan meghaladta a család erejét. A törzsközönségből alakult Egyesület célul tűzte ki, hogy folytatja a Vojnovich-Huszár Villa különleges adottságaira épülő kamarazenei estek, irodalmi estek, színházi előadások megrendezését. Lehetőséget ad a kerületben élő művészeknek a bemutatkozásra, őrzi és ápolja a kerületben élő hagyományokat.

Eddig olyan kiváló zenészeket fogadhattunk, mint Jandó Jenő, Matúz Gergely, Szilasi Alex, Lencsés Lajos, a Kodály kvartett, az Auer vonósnégyes, Geiger György, Darázs Renáta, Csavlek Etelka, Szabó Zsolt, Hegedüs Endre és Elizabeth Hatzl (Graz), Andrejszki Judit és a Musica Profana együttes, Sebestyén Márta, az Ars Longa kamarazenekar, Szalonna és bandája. Vendégünk volt már Kányádi Sándor, Berecz András, Hűvösvölgyi Ildikó, Mécs Károly, Oberfrank Pál, Sudár Annamária és a Misztrál együttes. Rendszeres fellépőnk a Latinovits Zoltán Diákszínpad, és vendégünk volt már a Beregszászi Magyar Színház.

Az Egyesület célul tűzte ki, hogy támogatásokat szerezzen a Villában folyó kulturális tevékenységek számára. Így lett támogatónk már évek óta a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a kerületi önkormányzat, valamint sok magánszemély, akiket név szerint ismerünk. Rajtuk kívül számosan ajánlják fel adójuk 1%-át az Egyesület számára.

Célunk továbbá a családnak – mint az értékteremtő közösségek legkisebb, de leglényegesebb alapelemének – a művészetek gyakorlásán keresztül történő propagálása.

Teadélutánok, gyerekprogramok várják a családokat.

 

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

  Telefon

  +36 1 362 1606

  +36 70 312 7816

  Fax: +36 1 362 0864

  Helyszín

  Művelődés u. 37/a

  1223 Budapest

  X
  X