2023, március

11márc17:00Elmúlt esemény„Isteni Sandrim!”17:00 Esemény típusa:Előadóest,Irodalom

Esemény leírása

 

Sudár Annamária előadóművész

rendhagyó magyarórája

A Budatétényi Polgári Kör március 15-i estje
a Vojnovich-Huszár Villában

 

Petőfi Sándor 200. születésnapja kapcsán verseken, szépirodalmi részleteken keresztül és Petőfiről szóló írások, valamint átkötő szövegek által arról gondolkodunk, hogy valójában mennyire ismerjük „az istenek magyar kedvencét”? A műsor a Petőfi-kép változásairól, az életműből és az életútból táplálkozóan úgymond természetesen alakuló és a politika által sokszor torzított vagy kiüresített kultuszról egyaránt beszél. Az összeállításban szerepet kap –„Petőfi napja”, március 15. kapcsán – A nemzeti dal befogadástörténete, valamint a Petőfi és Arany közötti barátság és levelezés néhány eleme is.

 

Az műsorban Petőfi-versek és -szövegek (pl. A Tisza, A márciusi ifjak, A XIX. század költői, Még alig volt reggel…, János vitéz-részlet, Arany Jánoshoz, Úti levelek Kerényi Frigyeshez, Petőfi-levelek) mellett elhangzik – többek között – Baka István, Babits Mihály, Kányádi Sándor és Varró Dániel egy-egy verse, valamint prózai részlet Háy Jánostól, Márai Sándortól, Ottlik Gézától, Szabó Magdától, Pilinszky Jánostól és Weöres Sándortól is.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Időpont

(Szombat) 17:00

Jegyek

A belépés ingyenes, az 1 Ft-os jegyár feltüntetése technikai okok miatt szükséges. Kérjük, hogy a pénztárnál válassza a helyszíni fizetés lehetőséget!

Már nem elérhetőek a jegyek erre az eseményre!

X
X