2023, december

10dec15:00Elmúlt esemény„Kegyelem néktek és békesség…” - Szabó Magda és az ünnep15:00 Esemény típusa:Irodalom,Külső rendezvény

Esemény leírása

a Budatétényi Polgári Kör adventi estje 

a Vojnovich-Huszár Villában

 

„Az advent a remény és a várakozás, a karácsony a csodák ideje, amelyhez színeket, illatokat, ízeket, dallamokat és hangulatokat kapcsol az írónő emlékezete. Költészete és prózája gazdagon kínálja az anyagot ahhoz, hogy a gyermekkori élményektől a magányosan eltöltött ünnepek tapasztalatáig íveltessük azt a gondolatmenetet, amelynek középpontjában a születés misztériumának az ember által átélhető tartalma áll.

Szabó Magda az ünnepvárást érintő könyveiben nemcsak a kellékeket, a szokásokat és a szimbólumokat veszi számba, hanem a család megtartó erejét és az ajándékozás lelki vonatkozásait hangsúlyozva az egyes ember mindenkori felelősségére is rámutat, hiszen Betlehem üzenete számára az elérhető boldogság ígérete, amely megújíthatja és beragyoghatja a hétköznapokat” (dr. Keczán Mariann irodalomtörténész)

Az est során az előadáshoz kapcsolódó vers- és prózarészletek, valamint Szabó Magda kedvelt református zsoltárai hangoznak el.

 

Az est előadói:

Keczán Mariann irodalomtörténész

Gajdó Delinke színművész

Koncz András énekművész

 

Karácsonyi vásár a debreceni Zádor Kézműves Kávébolt különleges termékeiből.

Vendégeinket a Zádor házaspár saját pörkölésű, a Debreceni Nagytemplom fantázianevű kávéjával kínáljuk.

A progam ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Időpont

(Vasárnap) 15:00

Jegyek

A belépés ingyenes, az 1 Ft-os jegyár feltűntetése technikai okok miatt szükséges. Kérjük, hogy a pénztárnál válassza a helyszíni fizetés lehetőséget!

Már nem elérhetőek a jegyek erre az eseményre!

X
X