2021, november

06nov19:3021:00Elmúlt eseményKlukon Edit és Ránki Dezső zongoraestjeVálogatás Liszt Ferenc szimfonikus költeményeiből a szerző által készített négykezes átdolgozásban19:30 - 21:00 Esemény típusa:Előadóest,Kamarazene

Esemény leírása

Kedves Vendégeink! A Vojnovich-Huszár Villában november 1-étől a maszk használata a fellépők kivételével mindenkire nézve kötelező! Bízunk együttműködésükben!

Liszt zenéje és személyisége mindig közel állt a szívünkhöz, művei majd’ négy évtizedes közös zenélésünk egyik alappillérét alkotják. A Via Crucis – melyet fő művei közé sorolunk – négykezes változatát 1986-ban, a Faust-szimfónia korábbi, a legutóbbi időkig csak kéziratban létező, nagyszerű kétzongorás átdolgozását 1990-ben mi mutattuk be. Beethoven 9. szimfóniájának nagy műgonddal készített kétzongorás átiratát is rendszeresen játszottuk. Kezdettől fogva műsoron tartunk néhányat a szimfonikus költeményeiből négykezes változatban, de mostanában jutottunk arra az elhatározásra, hogy megtanuljuk az összeset. Liszt a zenekari változatok komponálásával egy időben mindegyik műből készített kétzongorás kivonatot, évekkel, sok esetben 15-20 évvel később azonban négykezes formába is öntötte őket rengeteg változtatással, így az eredeti zenei koncepció megőrzésével igazi, csodálatos zongoraművek születtek. Hatalmas, örömteli és felemelő feladat ezeket a nagyközönség, de még a zenészek által is jórészt ismeretlen változatokat eljátszani. A teljes sorozatot e négykezes átdolgozásokból – melyek a művek legkésőbbi, legérettebb megfogalmazásainak tekinthetők – októberben, a szerző 210. születésnapja alkalmából játszottuk el a Régi Zeneakadémián, ahol maga Liszt is rendszeresen zongorázott és tanított.

Klukon Edit és Ránki Dezső

(Fotó: Felvégi Andrea)

Időpont

(Szombat) 19:30 - 21:00

Helyszín

Vojnovich - Huszár Villa

1223 Budapest, Művelődés u. 37

Jegyek

Internetes vásárlás vagy jegyrendelés esetén a jegy árából 20% kedvezményt adunk.

Már nem elérhetőek a jegyek erre az eseményre!

X
X