2023, június

24jún19:00Elmúlt eseményPurcell: Dido és Aeneas - opera (koncertszerű előadás)19:00 Esemény típusa:Szabadtér

Esemény leírása

a Magyar Rádió Gyermekkórusa és gyermekszólistái

előadásában

 

Dido: Pasztircsák Polina

Aeneas: Kósa Lőrinc

Belinda: Szili Gabriella

Varázslónő: Bakos Kornélia

Közreműkodik a Fodor Kamaraegyüttes

Karmester: Dinyés Soma

 

Harmadszor csendülhet fel a Vojnovich-Huszár Villa kertjében Henry Purcell operája, a Dido és Aeneas. Először 2003-ban Csányi Tamás vezényletével Megyesi-Schwartz Lúciával a címszerepben a Fodor Kamaraegyüttes előadásában, másodszor pedig 2013- ban a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zenekarának tolmácsolásában Dinyés Soma irányításával.

Jelen alkalommal a címszereplő, Dido szerepére Pasztircsák Polina szoprán énekesnőt sikerült megnyerni, aki rendszeres szereplője a Magyar Állami Operaháznak valamint állandó fellépője különböző külföldi operaházaknak és fesztiváloknak. A hangszeres szólamokat ez esetben újfent a Fodor Kamaraegyüttes szólaltatja meg.

Az előadás igazi kuriózumnak számít, hiszen a kórustételeket és több szóló szerepet a Dinyés Soma által vezetett Magyar Rádió Gyermekkórusa és gyermekszólistái éneklik, ami minden bizonnyal egészen különös színt ad az előadásnak.

Bár a látszat alapján könnyen gondolhatnánk, hogy szándékos időzítésnek köszönhető a mű tízévenkénti megszólalása, valójában mindegyik alkalom egymástól függetlenül, éppen aktuális kezdeményezések és lehetőségek mentén valósult meg. Látva ezt a spontán létrejött periodikusságot, most sem tervezzük előre a következőt, de bizakodva tekintünk a jövőbe…

 

Esőnap: 2023. június 25. vasárnap 19:00

Az előadás támogatói:

           

Időpont

(Szombat) 19:00

Jegyek

Internetes jegyrendelés vagy jegyvásárlás esetén a jegyek árából 20% kedvezményt adunk!

Már nem elérhetőek a jegyek erre az eseményre!

X
X