2024, május

27máj18:30Traumáinkon innen és túl - Dokufilm-Társalgó18:30 Esemény típusa:Szalon

Esemény leírása

Vojnovich-Huzsár Villa Szalon

 

Skrabski Fruzsina a Traumáinkon innen és túl című filmjében Szabó Borbála író, Bodacz Balázs műsorvezető és egy szakértői csapat kíséretében utána jár, hogyan lehet meghaladni a szülői mintákat. A dokumentumfilm főszereplői képesek voltak bántalmazott gyermekből – hétköznapi hősként – másokat védelmező, segítő felnőtté válni.

Az alkotás 2023-ban elnyerte a Ponza Film Awards „Legjobb Társadalmi Témájú Film” díját. (1st Ponza Film Awards Italy, 29th December 2023, Award: Best Social Issues Film)

Főszereplők: Szabó Borbála, Danó Éva, Bagi Iván, Dunai Attila, Tóth Zsé Ferenc.

 

 

 

Az 52 perces dokumentumfilm közös megnézése után a feszültséget egy pohár borral (Skrabski Pincészet), házi bodzával (Fodor Julika-féle) oldjuk, majd ugyanennyi időtartamban beszélgetünk a rendezővel a témáról és a kapcsolódó, A boldogságkeresés útjai című, a szülei: Kopp Mária és Skrabski Árpád könyve reményteli üzenetéről.

 

Bagi Iván humorista sokaknak okozott felhőtlen pillanatokat az utóbbi évtizedekben, ám azt eddig nem igazán tudhattuk, milyen drámákat élt meg, amikor a szülei magán nevelőintézetbe rakták.

Danó Éva a gyerekvédelemben esetmenedzser. Cigány családban nőtt fel, apja alkoholista, szülei munkanélküliek voltak. Rengeteg bántalmazás érte gyerekkorában, amit megírt és a Terézanyu novella pályázaton nyert vele.

Dunai Attila csapatépítő tréner, HR-filozófus, játékmester. Attilának éltek a szülei, de fizettek idegen szülőknek, hogy ők neveljék a gyereküket, végül a Fóti Gyermekvárosba került. Könyvből és kigondolva kellett megtanulnia, hogyan legyen jó barát, férj és apa.

Szabó Borbála író. A Nincsen apám, sem anyám életrajzi könyvében egy gyerek szemével írja le a válás borzalmát, és az ennek következtében alkoholistává vált édesanyjával való küzdelmeit.

Tóth Zsé Ferenc – állami gondozásban nőtt fel, súlyos látássérült, börtönben is volt. Majd úgy döntött, hogy kezébe veszi a sorsát. Jelenleg három diplomás, fogyatékos otthonban gondozó és a szegény gyerekeken segítő Tündérkör Alapítványt vezeti.

A Traumáinkon innen és túl szakértői: Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, Berényi András pszichológus, Böjte Csaba szerzetes, Dr. Harangozó Judit pszichiáter, Dr. Kádár Annamária pszichológus, Kosza Erzsébet nevelő, Menyhárt Ernő és Menyhárt Rita nevelők, Orvos-Tóth Noémi pszichológus, Szemeti Krisztina nevelő.

 

 

Időpont

(Hétfő) 18:30

Jegyek

Jegy ára 2 000 Ft3 500 Ft

Megrendelem
X
X