2023, november

12nov17:00Elmúlt eseményVasárnapi zenés délután - Bak Orsolya és Fodor Dániel kamaraestje17:00 Esemény típusa:Előadóest,Kamarazene

Esemény leírása

Korábbi hagyományainkhoz visszatérve

ajánljuk figyelmükbe őszi kamarakoncertünket.

 

Megtisztelő számunkra hogy ezen hangversenyeinket rendszerint nagy érdeklődés övezi. A Vojnovich-Huszár Villában valódi otthonra talált ez a műfaj, hiszen itt előadó és közönség karnyújtásnyira vannak egymástól, érezhetik egymás legapróbb rezdüléseit is. Ellentétben a nagy koncerttermek távolságtartásával, itt valódi találkozásra számíthat művész és hallgatósága. A kamarazene műfaja ilyen környezetben kelhet életre igazán.

Ezúttal egy igazi kuriózummal készülünk: Goldmark Károly hegedű-zongra szonátája áll majd az előadás középpontjában. Az ő nevéhez fűződik a Sába királynője című opera és a Falusi lakodalom című szimfonikus mű, melyek Seregi László Makrancos Kata című balett produkciójának zenei alapját képezték. Műveit méltatlanul keveset hallhatjuk.

 

Hangversenyünket Gliere hegedű-cselló duóival és Haydn Zongoratriójával tesszük kerekké. Ebben Anni Kalioniemi csellista barátunk lesz segítségünkre, akivel a Villa közönsége már több ízben találkozhatott.

Műsor:

Reinhold Gliere: Huit Morceaux – duók hegedűre és csellóra

Goldmark Károly: D-dúr Szonáta zongorára és hegedűre

Joseph Haydn: C-dúr Zongoratrió

 

Előadják:

Bak Orsolya – zongora, Fodor Dániel – hegedű

Anni Kallioniemi – Cselló

 

Az est végén egy pohár borral kínáljuk kedves vendégeinket.

 

 

Időpont

(Vasárnap) 17:00

Jegyek

Internetes jegyrendelés vagy jegyvásárlás esetén a jegyek árából 20% kedvezményt adunk!

Már nem elérhetőek a jegyek erre az eseményre!

X
X